Prezentand avantajele medierii, la o intalnire cu publicul interesat despre aceasta noua forma de rezolvare a conflictelor Impreuna cu colega mea, Emilia Oprea, si senatorul Ionel Agrigoroaei, la o prezentare despre avantajele medierii La o discutie despre modul de functionare a institutiei medierii in Romania De vorba cu Cecilia Caragea, despre perceptia publicului larg asupra medierii

Am absolvit Facultatea de Drept la Sibiu, urmand apoi o cariera juridica, in calitate de consilier juridic si avocat ajungand sa cunosc bine problemele unei intreprinderi, atat din sectorul de stat, cat si din cel privat. In acelasi timp, atat datorita activitatii profesionale, cat si ca urmare a unor probleme de familie, personale, am inteles importanta rezolvarii prin buna intelegere a diferitelor tipuri de conflicte. Faptul ca mai importante decat dreptatea stabilita conform legii sunt buna intelgere si stingerea conflictelor, posibilitatea de a pasi mai departe in viata senini si impacati cu noi insine si cu cei din jurul nostru.
Astfel, am fost atrasa de la bun inceput de mediere, imediat ce aceasta a patruns si in Romania, si nu numai din punct de vedere al propriei mele pregatiri si perfectionari profesionale.
In egala masura, am simtit nevoia sa ma implic in procesul atat de dificil al organizarii acestei noi si atat de frumoase profesii, caci anii de inceput in care au trebuit puse bazele legale si organizatorice in domeniul medierii au insemnat depasirea a nenumarate obstacole, dar ne-au adus noua, celor care ne-am implicat, tot atatea satisfactii.
Dar cea mai mare satisfactie o reprezinta medierea insasi, momentul in care partile reusesc sa-si stinga conflictul si sa plece impacate, cu o solutie acceptata de toata lumea, atunci cand oameni care riscau sa ajunga sa se dusmaneasca sau chiar ajunsesera adevarati dusmani descopera ca pot fi prieteni, atunci cand poti ajuta o familie sa-si recapete linistea si bucuria vietii.
Am avut nenumarate cazuri de divorturi sau alte dispute de familie si am fost fericita de fiecare data sa-i ajut nu numai sa-si rezolve conflictele, ci si sa-si recapete increderea si sa ajunga la noi relatii de armonie. Poate cel mai fericit moment din viata mea l-a constituit solutionarea unui caz transfrontalier a doua familii din care barbatii au ales sa plece la munca in Islanda. In momentul in care cei doi barbati au murit acolo intr-un accident de munca, familiile au ramas fara nici un sprijin material si fara actele de deces, in timp ce oficialitatile romane nici nu auzisera de acest caz. Diferentele legislative, culturale si organizatorice dintre cele doua tari si lipsa actelor au facut ca acest caz sa fie extrem de dificil, mai ales ca situatia celor doua familii era una dintre cele mai grele, atat ca soc emotional, cat si ca situatie materiala. In final, am reusit insa sa rezolv cu succes acest caz, familiile primind despagubiri corecte si pensii alimentare pentru copii din partea angajatorului islandez. A fost unul dintre nenumaratele cazuri rezolvate pana in prezent. Insa fiecare conflict vine cu propriile provocari. Si, de fiecare data, solutia acceptata de parti, faptul ca acestea pot pleca impacate si multumite de solutia gasita reprezinta cea mai mare multumire.
Sunt mediator din anul 2009.
Sunt membra in Asociatia Mediatorilor Bucuresti.
Sunt formator CNFPA din septembrie 2011 si formator debutant in mediere la ADR PROFESSIONAL TRAINING din martie 2013.
In prezent, sunt si consilier juridic la Consiliul de Mediere.

Telefon:

0761.17.39.00